Perhetyö

Perhetyö on jossain määrin kuulunut seurakuntamme toimintamuotoihin koko 83-vuotis taipaleen ajan, onhan seurakunta koko perheen koti, vauvasta vaariin asti. Olemmehan me seurakuntalaiset yhtä suurta Jumalan perhettä.

90-luvun lopulla panostus perhetyöhön ehkä hieman hyytyi kuin Mosse Kärpäsenmäkeen, mutta vastaavasti 2000-luvulla on päästy mäen päälle ja toiminta alkaa saada uutta vauhtia. Tuskin vähiten tähän on ollut myötävaikuttamassa nykymaailman muuttuneet moraalikäsitykset, arvomaailma ja alati kasvava henkinen ahdistus ja epävarmuus, joka yhä useammin purkautuu ulos erimuotoisina negatiivisina ilmiöinä. Mikä surullisinta: useimmiten kohteena on avioliitto ja perhe eli asiat, jotka Taivaan Iskä on asettanut pyhiksi ja tavoiteltaviksi. Parin viime sukupolven aikana tapahtunut muutos ja murros perhearvoissa ja -käsityksessä haastaa myös seurakunnan. Tilausta perhetyölle siis on.

Perhetyöryhmä, Perhetiimi tai PeTy Team (rakkaalla lapsella on monta nimeä) muodostuu seurakunnan vapaaehtoisista. Tiimi määritteli heti aluksi tavoitteekseen: organisoida ja kehittää seurakunnan aviopareja ja perheitä tukevaa toimintaa. Toimintatavoiksi valittiin avioparityö (nykyiset avioparit ja seurustelevat parit) ja vanhemmuuden tukeminen.

- PeTy Team -

Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.