Ystäväpalvelu

”Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksissaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.”

Seurakunnassa on jäseniä nykyisin noin 1 100, joista yli 75 vuoden ikäisiä on noin 150. Kaikki eivät pääse osallistumaan seurakunnan tilaisuuksiin, joten heille pyritään järjestämään kodissa vieraileva ystävä. Ystäväpalvelijoita on noin 60, ja heitä tarvitaan jatkuvasti lisää.
Ystäväpalvelun tehtävänä on pitää yhteyttä seurakunnan ja vanhusten, sairaiden tai muuten elämäntilanteessaan tukea tarvitsevien henkilöiden välillä. Tehtävänä on siis seurakunnan vanhimpien jäsenten auttaminen, tukeminen ja yhteyden pitäminen. Pidettäessä huolta niistä, jotka sitä tarvitsevat, osoitetaan Jumalan rakkautta käytännössä.

Kotikäynnit muodostuvat toivomusten mukaan. Ne voivat pitää sisällään Raamatun lukemista, rukousta tai hengellisten laulujen laulamista. Eletyn elämän muistelu on tärkeä ja eheyttävä kokemus. Voinnin mukaan autetaan vanhuksia osallistumaan seurakunnan tilaisuuksiin. Näin tuetaan hengellisen elämän hyvinvointia. Vanhuksen sielunhoito toteutuu usein läsnäolon ohessa. Kiireetön ystävän rinnalla oleminen viestittää, että vanhus on arvokas ja hänestä pidetään huolta.

Tuen piiriin pääsee ottamalla yhteyttä seurakunnan vastuuhenkilöihin tai työryhmän jäseniin. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta.

Kuka voi toimia ystäväpalvelijana?

Ystäväpalvelijana voivat toimia seurakunnan jäsenet, joilla on elävä yhteys Kristukseen ja jotka ovat valmiita sitoutumaan lähimmäisen palvelemiseen.
Ystäväpalvelija on kuuntelija ja kokemusten jakaja, joka toimii käynneillä seurakunnan edustajana.
Ystäväpalvelijoilla on vaitiolovelvollisuus.
Tervetuloa mukaan!

Ystäväpalvelun vastaava Tino Varjola
Sähköposti tino.varjola@lahdenhelluntaisrk.fi ja puhelin 040 5130028

Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.