Itä-Afrikka

Ari ja Anne Joensuu ovat lähetys- ja kehitysyhteistyössä Keniassa / Itä-Afrikassa

Vuodesta 2013 alkaen Ari ja Anne Joensuu ovat asuneet Kenian pääkaupungissa Nairobissa. Keniassa on asukkaita lähes 51 miljoonaa ja Nairobissa noin 5 miljoonaa. Keniassa on vahvoja protestanttisia kirkkokuntia, joissa uskovien määrä kasvaa yli 3 prosenttia vuositasolla; koko maassa lasketaan olevan 110 eri etnistä kansanryhmää, joista noin kolmannes kuuluu saavuttamattomiin kansanryhmiin (noin 10% koko Kenian väestömäärästä). Kohderyhminä Joensuilla ovat kristityt ja muslimit.

Anne toimii psykososiaalisen työn neuvonantajana ja hänen toiminta-alueenaan on Itä-Afrikka: Burundi, Kongo (DRC), Kenia, Tansania ja Uganda. Annen tehtävän tavoitteena on Fidan kumppaniseurakuntien kanssa edistää lastensuojelua Itä-Afrikassa. Yhteistyöhankkeessa pyritään opastuksen avulla ennaltaehkäisemään perheväkivaltaa ja lasten kaltoinkohtelua. Annen tehtävänä on seurata ja ohjata tämän työn toteutumista seurakunnissa, kouluissa ja eri yhteisöissä.

Ari toimii vanhempana neuvonantaja (Senior Advisor). Hänen tehtävänsä kohdistuvat sekä kehitysyhteistyön että lähetystyön sektoreille. Kehitysyhteistyössä Arin tehtävät painottuvat etiikka- ja johtajuuskoulutukseen ja lähetystyössä yhteistoiminnan kehittämiseen ja Youth Kairos -työn jalkauttamiseen Itä-Afrikan ja MECA -alueella. Fidan lähetystyössä keskeisenä on IMU-strategia: seurakuntien istuttaminen (I), lähetystyön moninkertaistaminen (M) ja uuden sukupolven huomioiminen ja valtuuttaminen / uudistuminen (U). Tavoitteena on istuttaa tämä työnäky myös Itä-Afrikan alueelle kumppaniseurakuntien kautta. Arin tehtävänä on kumppaniyhteisöjen kouluttaminen ja rohkaisu sekä suurkaupunkityön strategian laatiminen.

Fidan kumppaneina hankkeessa ovat seurakunnat Itä-Afrikassa.

Kannatus / työnantaja:

Ari: Lahden Helluntaiseurakunta

Anne: Fida International

Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.