Ecuador


Saara ja Juan Melo ovat lähetystyössä Ecuadorissa
, Etelä-Amerikassa. Lähetteinä he ovat olleet syksystä 2001 alkaen. Sitä ennen he tekivät työtä oman toimensa ohessa. Melojen asuinpaikka on Ecuadorin pääkaupunki Quito (virallisesti San Francisco de Quito), joka on maailman toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki (2 850 metriä merenpinnasta). Asukkaita Quitossa n. 1,6 miljoonaa (v.2010)

Ecuadorin tasavallassa on yhteensä n, 16,8 miljoonaa asukasta, jotka jakaantuvat 35 etniseen kansanryhmää. Vain yksi ryhmistä (600 hengen espanjankielisten juutalaisten ryhmä) lukeutuu saavuttamattomaksi kansanryhmäksi. Valtauskontona Ecuadorissa on kristinusko, johon tunnustautuu peräti 93,7% väestöstä. Protestantteja väestöstä on n. 10,6%; vuotuinen kasvu protestanteilla on 4,9%.

Melojen pääasiallinen työ

Moninkertaistamisverkosto -järjestön työn johtaminen kaikissa espanjan- ja portugalinkielisissä maissa (yht. 30 maata 3 mantereella). Järjestön näky on tukea seurakuntia kokonaisvaltaisessa kasvussa ja terveiden seurakuntien istuttamisessa. Toinen vastuualue on Fidan sosiaalisen työn johto kansallisella tasolla Ecuadorissa.

Meloja kannatuksesta vastaavat Malmin Saalem-seurakunta, Lahden Helluntaiseurakunta (vuodesta 2005) ja moninkertaistumisverkosto (vuodesta 2008).

Saaralla ja Juanilla on kaksi aikuista lasta:

Samuel toimii nuorisopastorina yhdessä Quiton kaupungin suurimmista seurakunnista

Sharon on oman työnsä ohessa palvellut eri seurakuntia Suomessa, kouluttaen sekä työntekijöitä, että seurakuntalaisia evankelioimistyökalun käytössä.