Taas askel eespäin

Tutussa laulussa lauletaan: ”Taas askel eespäin uskontiellä käy...” Meidät on kutsuttu astumaan eteenpäin, koska edessämme on valtaisa päämäärä.

Mitä eteenpäin astuminen voisi omalla kohdallamme ja koko seurakunnan kohdalla merkitä? Ensinnäkin on tiedettävä mihin suuntaan on astuttava. Taaksepäin emme voi kääntyä, koska silloin matkamme saattaisi jäädä kesken. Sivuun emme halua astua, koska tie on kaita, ja Jeesus itse on ainoa oikea tie. Meille ei siis jää muuta vaihtoehtoa kuin astua eteenpäin. Tähän liittyen Sana sanookin: ”Unohtaen sen, mikä on takana…, minä riennän kohti päämäärää, saadakseni voittopalkinnon.” (Fil. 3:13-14) ja ”Katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen.” (Hep. 12:2)

Joskus seurakunta jämähtää paikalleen. Tyydytään vallitseviin oloihin ja pyritään varmistamaan saavutetut edut. Joskus taas kiiruhdetaan eteenpäin niin nopeasti, etteivät seurakunnan jäsenet ehdi mukaan. Mikä voisi olla sopiva etenemisvauhti? Oikean vauhdin määrää Pyhä Henki. Kun Pyhä Henki virvoittaa ja saa jokaisen jäsenen toimimaan, seurakunnan eteneminen ei ole inhimillisen viisauden varassa. Pyhä Henki johtaa Kristuksen sisäiseen tuntemiseen, Raamatun sanan noudattamiseen ja kärsivien ihmisten kohtaamiseen. Pyhän Hengen aikaansaamassa työssä kunniaa ei saa ihminen vaan Jumala itse.

Seurakunta pääsee eteenpäin vain silloin, kun jokainen jäsen omalta kohdaltaan uudistuu ja kokee Pyhän Hengen ohjauksen ja voiman. Jumalalla on jokaiselle aivan erityinen tehtävä. Hän on siksi antanut erilaisia armoituksia ja lahjoja, joilla jokainen voi palvella. Palvelusta syntyy Jumalan ohjauksessa kaunis ja harmoninen kokonaisuus. Rukous lienee palvelutehtävistä tärkein ja sitä voi onneksi jokainen tehdä olosuhteista riippumatta.

Seurakunnan käyttövoima on Jumalan armo. Kun koemme Jumalan hyvyyden, rakkauden ja Hengen vapauden, palvelutyömme synnyttää syvää iloa. Silloin me myös jaksamme. Kristuksen täytetty työ puolestamme antaa elämällemme kestävän pohjan. Kristus kuoli, jotta me saisimme elää. Hän nousi kuolleista ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella taivaassa ja siellä hän myös rukoilee puolestamme. Kun Kristus on puolellamme, me emme pelkää astua eteenpäin.

”Käy eespäin siskoin, käy eespäin veljein, taivaassa oottaapi kruunu voittajain!”

Pekka Toivainen

(Kevätsade-lehden 3/2018 pääkirjoitus)

Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.