Perheiden puolesta

Puheeni kristittyjen ykseyden rukousviikon rukousvaelluksen aloitustilaisuudessa Lahden kaupungintalolla perjantaina 13.1.2012. Edustin puhujana Lahden kristittyjen yhteistyötoimikuntaa ja sen kaikkia jäsenseurakuntia sekä -yhteisöjä. Puheenvuoro oli osoitettu Lahden kaupungin edustajana toimineelle konsernipalvelujohtaja Mika Mäkiselle.

Ekumeenisen kristittyjen ykseyden rukousviikon perinteeksi on täällä Lahdessa muodostunut vuosittainen juhlallinen dialogi kristillisten seurakuntien ja kaupungin välillä. Pitkin vuotta seurakuntien ja kaupungin edustajat tekevät tiivistä yhteistyötä ja useimmiten intressit ovat yhteiset. Yhteyttä seurakuntien välillä on vaalittu jo vuosikymmenten ajan. Ja myös yhteys seurakuntien ja kaupungin välillä on vuosisatainen traditio. Maallisen ja hengellisen vallan yhteys on ollut tiivis, eikä sitä ole hankaloittanut yhtään edes se, että maamme ja kaupunkimme kristillisten seurakuntien kenttä on moninaistunut vuosikymmenten saatossa. Olemme saaneet olla yhdessä ja tehdä yhdessä arjessa ja juhlassa. Tänä vuonna iloitsemme yhdessä kauniin kaupungintalomme täyttäessä 100 vuotta. Sadan vuoden historia on myös helluntaiherätyksellä Suomessa.

Yhteisistä intresseistä voitaneen nostaa esiin huoli perheiden hyvinvoinnista. Suomen Evankeelinen Allianssi on ehdottanut kaikille Suomen kristillisille kirkoille, seurakunnille ja yhteisöille vuodelle 2012 teemaa Rakas Perhe. Raskain mielin olemme seuranneet tiedotusvälineistä äärimmilleen kärjistyneitä tragedioita perheissä Lyhyessä ajassa olemme kuulleet kuudesta perhesurmasta. Kukaan meistä ei varmasti voi täysin käsittää, mistä nämä äärimmäiset teot kertovat tai mikä ne aiheutti. Jäljelle jää vain kysymys miksi.

Yksilöinä koemme varmasti turhautuneisuutta, epätoivoa, ahdistusta ja ehkä vihankin tunteita. Olemme voimattomia tällaisen pahoinvoinnin edessä. Yhdessä me voimme kuitenkin tehdä jotain. Tiedän kaupungin omalta puoleltaan, kuin myös seurakuntien diakonia- ja perhetyön kiinnittäneen erityistä huomiota asiaan. Pyrkimys on varmasti päästä ennaltaehkäisemään ja auttamaan kaikin tavoin perheitä. Erityisesti niitä perheitä, joissa ongelmia riittää sairauden, mielenterveysongelmien, erilaisten riippuvuuksien, työttömyyden, taloudellisten huolien tai toivottomuuden tähden.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta vieraili järjestämässämme rukousaamiais -tilaisuudessa marraskuussa. Hänen puheestaan mieleeni jäi toive saada Lahden imago houkuttelevammaksi ja vetovoimaiseksi. Käsittääkseni Lahteen kaivataan erityisesti nuoria perheitä. Siksi meidän on oltava yhteisessä rintamassa, myös kristittyinä. Kristittyinä tehtävämme on rukoilla seurakuntien perhetyön ja kaupungin ammattilaisten puolesta, että voisimme auttaa perheitä selviämään ja säilymään ehyinä sekä hyvinvoivina. Lahden imago paranee aivan varmasti, kun ihmiset löytävät armon ja anteeksiantamuksen omaan elämäänsä. Kristillisen kirkon tehtävä on yhä edelleen olla armollinen yhteisö, jossa ihmiset voivat ottaa vastaan ja elää todeksi sovituksen, jota Jumala tarjoaa.

Sitoudumme jälleen tänäkin vuonna rukoilemaan kaupunkimme päättäjien ja johtajien puolesta. Sekä erityisesti lahtelaisten perheiden ja heidän parissaan työtä tekevien puolesta.

Jumala siunatkoon runsaasti kaupunkiamme, sen asukkaita ja sen parhaaksi työskenteleviä.

Lahdessa 13.1.2012
Lahden kristittyjen yhteistyötoimikunta
Petri Viinikkala, puheenjohtaja
Lahden Helluntaiseurakunnan johtava pastori

Kommentit:

Jätä vastaus(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.