Onneksi_olkoon_nelikulma.jpg

Onneksi olkoon, Jeesus!

Jeesus syntyi koruttomasti ja jopa karulla tavalla askeettisissa olosuhteissa. Steriilistä sairaalaympäristöstä rautaisine ammattilaisineen ei ollut tietoakaan. Silti tuota kahden vuosituhannen takaista hetkeä muistellaan jälleen kaikkialla maailmassa.
Tuskin tämän joulun värivalot, kuuset kynttilöineen, lahjavuoret ja herkkuja notkuvat pöydät kykenevät voittamaan tuon ensimmäisen joulun tapahtumia ja tunnelmaa. Äärimmäisen alkeelliset olot ja nuorten vanhempien huoli yhdistyivät merkillisiin tapahtumiin, jotka Messiaan syntymä sai aikaan.

Enkeli taivaan ilmestyi

Jumala näki hyväksi ilmoittaa ilosanoman tavallisen kansan edustajille. Se, mitä paimenet saivat nähdä, vakuutti heidät. Heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä liikkeelle ja totella saamaansa käskyä mennä kumartamaan vastasyntynyttä Kuningasta. Taivaan merkkejä tutkineet viisaat päätyivät tuomaan lahjansa, jotka olivat tarpeen pian evakkoon lähtevälle perheelle. Valtansa puolesta mustasukkainen hirmuhallitsija antoi äärettömän julman ja epäinhimillisen käskyn lasten surmaamisesta. Tätä järjettömyyttä joutuivat pakenemaan nuoret, kokemattomat vanhemmat yhdessä vastasyntyneen pienokaisensa kanssa.

Tänä jouluna 

Vielä yli kahden vuosituhannen jälkeen ilosanoma ilmoitetaan kaikelle kansalle. Yhä edelleen jotkut tulevat niin vaikuttuneiksi, että lähtevät liikkeelle tunnustaakseen Jeesuksen Herrakseen ja antavat hänelle kaiken kiitoksen ja kunnian. Tänäkin jouluna monet tuovat arvokkaimmat lahjansa Kristukselle. Noiden lahjojen avulla evankeliumia voidaan julistaa, apua tarvitsevia voidaan auttaa ja seurakunta antaa edelleen Kristukselle ruumiin, joka palvelee. Ikävä kyllä, maailma on edelleen täynnä mieletöntä julmuutta, vainoa ja vihaa. Niitä, jotka pakenevat henkensä edestä, on valtavasti. Vaikka kaupallinen joulumme olisi kuinka hehkeää ja lämmintä hyvänsä, oikeastaan mikään ei ole muuttunut maailmassa. Eikä siinä, että Jeesuksen syntymä oli täydellisen vallankumouksen alku. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Hänen kauttaan meillä on yhteys kaikkivaltiaaseen Jumalaan. Sovituksen kautta me olemme saaneet viran, jonka päämäärä on saattaa Jeesuksen syntymästä käynnistynyt vallankumous päätökseen. Päämäärämme on sielujen pelastus.
Sydämeni pohjasta haluan onnitella päivänsankaria, Herraani ja Jumalaani: Onneksi olkoon, Jeesus!

Petri Viinikkala

(Kevätsade-liitteen 6/2012 pääkirjoitus)

Kommentit:

Kirjoittaja Hanna Johansson aika
Hei!

Onko jossain myynnissä tällaisia "Onneksi olkoon Jeesus" kortteja? Joulu on tulossa, ja kortti/teksti sopisi hyvin joulukorteiksi sukulaisille ja ystäville.
Kirjoittaja petri aika
Laitetaan viestiä eteenpäin kuvan tekijälle. Jospa jouluksi 2014 saataisiin myyntiin joulukortitkin.
Jätä vastaus(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.