Siunattua ja hyvää uutta vuotta 2012!

Oi suurta armoaan

Jälleen on vuosi vierähtänyt loppuun. Kulunut vuosi on pitänyt sisällään varmati niin hyviä, kuin huonojakin hetkiä ja asioita. Toivottavasti voisit todeta, että olet saanut niitä sopivassa suhteessa. Ja jos elämäsi keitokseen on kaadettu liikaa huonoja aineksia, niin voisit kuitenkin kaiken jälkeen todeta olevasi elossa. Niin kauan, kun henki meissä kulkee, on toivoakin. Läpi Raamatun voimme lukea Jumalan valtavasta armosta niitä kohtaan, jotka nöyrinä kääntyivät Hänen puoleensa. Jumalan armo on sitä, että Hän on valmis antamaan meille uuden mahdollisuuden. Ei vain kerran, vaan uudelleen ja uudelleen. Olkoon uusi vuotesi täynnä Jumalan käsittämätöntä ja suurta armoa. Jotta voisit jälleen vuoden päästä kiittää armostaan, rakkaudestaan ja huolenpidostaan kaiken kokemasi jälkeen.

Itselleni Jumalan suuri armo kiteytyy tällä hetkellä ehkä parhaiten seuraavaan Raamatun kertomukseen: "Hän sanoi minulle: Daniel, sinä Jumalalle rakas! Opi ymmärtämään ne sanat, jotka minä sinulle puhun. Nouse seisomaan. Sinun luoksesi minut on lähetetty. Ja kun hän puhui tämän minulle, minä nousin vavisten ylös. Hän sanoi minulle: Älä pelkää, Daniel. Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, jolloin nöyrästi pyysit ymmärrystä Jumalalta. Minä olen tullut sinun sanojesi vuoksi. - Miten minä, vähäinen palvelija, voisin puhua herrani kanssa? Enää ei minussa ole jäljellä voimaa, tuskin henkeäkään! Ihmisen kaltainen kosketti minua uudelleen, antoi minulle voimaa ja sanoi: Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva! Kun hän puhui minulle, minä vahvistuin ja sanoin: Nyt voit puhua, herrani, sinä olet vahvistanut minua." (Daniel 10:11-12 ja 17-19.)

En uskalla itseäni rinnastaa Danieliin, mutta voi miten minua ovatkaan lohduttaneet, rohkaisseet ja kannustaneet Danielin kokemukset. Olen niin usein lukenut: "Petri, sinä Jumalalle rakas! Opi ymmärtämään ne sanat, jotka minä sinulle puhun." Ja: "Älä pelkää, Petri. Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, jolloin nöyrästi pyysit ymmärrystä Jumalalta." Vielä: "Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva!" Tähän olen turvannut ja olen oppinut, että Hänen armostaan osallisena uskallan kuunnella Jumalan puhuvan. Uskallan jakaa kokemastani ja kuulemastani myös muille.

Jumalan valtavasta armosta käsin aion myös vuonna 2012 elää todeksi norjalaisen laulurunoilijan Caroline W. Sørlie'n sanat (Hengellinen laulukirja 322):

Viestin mä viedä saan
Suuresta armostaan,
Viestin myös taivahan autuudesta,
Verestään kalliista,
Voitostaan suuresta,
Sanoman Jeesuksen rakkaudesta.

Kommentit:

Jätä vastaus(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.