Ajankohtaista

XEE-kurssi käynnistyy 6.10.2021 (Startti-info)

Hyvän mielen -iltapäivä, lauantai 16.10. klo 13:00-17:00

Eväät elämään 2021

Lahti Revival tilaisuudet striimataan YouTube -palvelun kautta

Rene Laulajainen vierailee "Lahen Lavalla" lauantaina 7.8. klo 13:00

XEE-kurssi alkaa tiistaina 23.2.2021 klo 17.00

Tahtoisitko alkaa toteuttamaan arjessasi lähetyskäskyä? Tahtoisitko - ja tämä on tärkeää! - toteuttaa koko lähetyskäskyä, eli tehdä opetuslapsia tyytymättä pelkkiin uskonratkaisuihin?

Tahdotko oppia rakentamaan ihmissuhteita ja kertoa läheisille ymmärrettävästi ja mielenkiintoisella tavalla kristinuskon ytimestä, kuinka yltäkylläinen elämä (Joh 10:10) Jeesuksen kanssa on mahdollista aloittaa? 

Me XEE:ssä uskomme, että jokaisen uskovan tehtävä on kertoa uskostaan lähipiirilleen. Tahdomme auttaa näkymme mukaisesti ”Että kaikki kertoisivat – Että kaikki kuulisivat” seurakuntia kouluttamaan jäsenensä kertomaan evankeliumin ymmärrettävällä ja kuulijaa kunnioittavalla tavalla. 

Saat kokonaiskuvan kurssista maksuttomassa Kerro Uskosta -päivässä lauantaina 28.2.2021 klo 12.00- Lahden Helluntaiseurakunnalla. Keskitymme päivän aikana kuvaamaan todistamista, evankeliumin levittämistä elinpiireihin ja tutustumme äärimmäiseen yksinkertaiseen tapaan kertoa toiselle evankeliumin ydin - ja menemme laittamaan oppimamme käytäntöön todellisille ihmisille tiiminvetäjän johdolla.

Voit osallistua vain Kerro Uskostasi -päivään sitoutumatta alla kuvattuun koko kurssiin. Huomioi, että niin Kerro Uskostasi -päivässä kuin koko xee-kurssilla joka ikiseen opetuskertaan kuuluu luovuttamattomana osana käytännönharjoittelu, jossa kohtaamme läheisiämme ja tarvittaessa tuntemattomia evankeliumin asialla tiiminvetäjän johdolla. Emme tutki moottoria (evankeliumia) käynnistämättä sitä (viemättä evankeliumia maailmaan) emmekä lähetä sinua ihmisten luo, vaan menemme yhdessä tiimeinä. 

Xee-kurssi alkaa tiistaina 23.2.2021 klo 17.00- noin 20.30 Lahden Helluntaiseurakunnalla, jatkuu tiistaisin 12 kertaa. Sen lisäksi pidämme  päätösjuhlan. Kukin tiistai sisältää oppitunnin, jossa mm. teemme harjoitteita ryhmissä, noin 90 min käytännönharjoittelun tiiminvetäjän johdolla 2-3 hengen tiimissä esim. kahvitellen jonkun ystävän kanssa, sekä lopuksi kokemusten jakamisen.

Xee viittaa myös huolenpitoon: arkeen vietäviin välitehtäviin, viikottaiseen ohjauspuheluun tiiminvetäjän kanssa sekä siihen, että sitoudumme järjestämään maksuttoman valmennuksen omien kurssien pitämiseen kahden vuoden ajan. Kurssi on työläs. Se muuttaa elämää tuomalla evankeliumin viemisen ja opetuslapseuttamisen osaksi arkea.

Käsiteltäviä teemoja:

Osa 1. ”Yhteys elämään” 
Opettelemme ihmissuhdetaitoja, joilla rakentaa ihmissuhteita, joissa olisi mahdollisuus kertoa uskostasi. 
 
Osa 2. ”Kerro elämästä” 
Opit kertomaan evankeliumin sanoman ymmärrettävästi siten, että syntyy aito keskustelu (monologin sijaan) kuulijan kanssa kunnioittaen ja kuunnellen. Johdatamme keskustelun ymmärrettävään evankeliumin dialogiin hyvien kysymysten ja havainnollisten tarinoiden avulla.
 
Turvallisesti tiiminvetäjän johdolla saat vähitellen enemmän taitoja, löydät rohkeutta ja huomaat evankelioimistilanteiden luontevuuden. Yllätyt, miten positiivisesti ystäväsi suhtautuvat keskusteluihin evankeliumin äärellä! Jeesus kutsuu: “Seuraa minua, niin teen sinusta ihmisten kalastajan". Kalastamaan opitaan kalastamalla!
 
Osa 3.Moninkertainen elämä” 
Käydään läpi kuinka uusia uskovia kasvatetaan uskossaan sekä rohkaistaan opettamaan opittua eteenpäin. Kurssin suorittanut henkilö voi vuorostaan toimia tiiminvetäjänä seuraavalla kurssilla ja valmennamme kiinnostuneita tässä parin vuoden ajan.

Tule innostumaan evankelioinnista, saamaan konkreettisia työkaluja ihmisten kohtaamiseen ja viemään keskusteluja luontevasti läpi pelastavan evankeliumin.

Lisätietoa:

Videot:

Milloin: Tiistaisin klo 17:00-20.30 (23.2.2021 –) + erikseen sovittava päätösjuhla

 

Kenelle: Kaikenikäisille aikuisille ja nuorille
 
Missä: Lahden Helluntaiseurakunta, Kiveriönkatu 1, 15140 Lahti
 
Kesto: Kerro uskostasi -päivä + 12 peräkkäistä tiistai-iltapäivää.
 
Hinta: Oppimateriaalin kulut 50 €/kurssilainen, ei muita kuluja
 
Ilmoittautuminen: Alla olevasta linkistä kurssin alkuun mennessä tai soita suoraan Aleksi Rinteelle (050 555 2077)
 
Järjestää: Lahden Helluntaiseurakunta (Kiveriönkatu 1, 15140 Lahti) 

-Tervetuloa -


Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.