Kuoromusiikkia moneen makuun

Kohta 45 vuotta täyttävä Braxén-kuoro vierailee Lahdessa 18.11.2018 klo 11.00 pidettävässä musiikkijumalanpalveluksessa.
 
Braxén-kuoroon kuuluu noin 25 laulajaa. Joukossa on vielä pari laulajaa, jotka ovat olleet mukana kuoron alusta lähtien. Heille nykyinen kuoronjohtaja – tamperelainen musiikin moniammattilainen Juha Törmä - on jo neljäs tehtävässään.  Kuoroon otetaan uusia laulajia ympäri vuoden. Yhteystiedot löytyvät kuoron kotisivuilta www.braxenkuoro.fi.
 
Millaista musiikkia Braxén-kuoro sitten laulaa? Monelle kuoroa kauan seuranneille Braxén-kuoron nimi saattaa tuoda mieleen vapaakirkollisen säveltäjän Mika Piiparisen hienot kuorolaulut. Nykyinen ohjelmisto sisältää niin vapaakristillisen hengellisen musiikin klassikkoja, kuten ’Jeesus, sä ainoa’ tai ’Mestari, myrsky on suuri’, negrospirituaaleja tai uudempaa hengellistä musiikkia esimerkiksi Lasse Heikkilältä ja Pekka Simojoelta.
 
Laulut on sovitettu raikkaalla, harmonioilla leikittelevillä 2000-luvun kuorolauluun sopivalla otteella. Rytmit ja harmoniat saadaan suurimmaksi osaksi aikaiseksi pelkkien ihmisäänten avulla (a cappella). Joihinkin kappaleisiin on otettu mukaan soitinkin, piano tai tinapilli.  Sovituksista vastaa kuoroa johtava Juha Törmä.
 
Braxén-kuoron missio on esittää hengellistä kamarimusiikkia taidokkaasti ja niin, että kuulijalle syntyy halu kuulla lisää evankeliumin sanomaa. Kannattaa siis ottaa musiikista kiinnostunut naapuri, työtoveri, ystävä tai sukulainen mukaan, ja suunnata Lahden Helluntaiseurakuntaan sunnuntaina 18.11 klo 11.00 pidettävään jumalanpalvelukseen.
  
Juha Törmä
Juha Törmä on tamperelainen kapellimestari ja kuoronjohtaja. Braxén-kuoron taiteellisen johtajuuden lisäksi hän toimii orkesterinjohdon kouluttajana, sovittajana ja nuottigraafikkona.

Sivustomme käyttää evästeitä verkkopalvelun toimittamiseen ja käyttäjätilastointiin. Lue lisää tietosuojaselosteesta.